Konsultacije sa akademskom zajednicom na temu doktorata u privredi

U NALED-u je održan prvi konsultativni sastanak sa predstavnicima akademske zajednice na temu doktorata u privredi. Cilj sastanka je bio da se kroz konsultativni proces sagledaju mogućnosti za uključivanje akademske zajednice u rad privrede, sa posebnim akcentom na angažovanje studenata doktorskih akademskih studija na radu na projektima u privredi.

NALED će nastaviti dalji rad na povezivanju nauke i privrede čemu značajno treba da doprinese izrada Smernica za izradu doktorata u privredi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, državni sekretar Vukašin Grozdić, pomoćnik ministra Vladimir Radovanović i savetnik u Kabinetu Ministarstva prosvete Janko Samardžić, kao i predstavnici fakulteta i naučnih instituta.

Konsultacije između nauke i privrede su podržane kroz StarTech program podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća, koji je deo trogodišnjeg projekta za promociju inovacija i tehnološkog razvoja u Srbiji koji sprovodi NALED a finansira kompanija Philip Morris.

Podsećanja radi, stvaranje uslova za saradnju nauke i privrede kroz stipendirane doktorate jedna je od prioritetnih preporuka drugog izdanja Sive knjige inovacija


Povezani Sadržaji

Vesti

Siva knjiga inovacija – 45 preporuka za inovativno preduzetništvo

29.12.2023

Stvaranje uslova za saradnju nauke i privrede kroz stipendirane doktorate,...Pročitaj vest
Vesti

Startuje jedan od prvih projekata otvorenih inovacija u Srbiji

02.12.2023

Predstavnici naučno-istraživačkih organizacija imaće uskoro priliku da...Pročitaj vest
Vesti

Treća sreća za inovatore - Podrška za 25 StarTech zvezda

22.12.2023

Biorazgradivi ambalažni materijal od industrijske konoplje, ogrlica za...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE