Otvoren međunarodni sajam Energy decentral/Euro Tire

Danas je otvoren međunarodni sajam "Energy decentral/Euro Tire"koji nudi stručnjacima i investitorima sveobuhvatan pregled tehnološkog razvoja, proizvoda i usluga u oblastima bioenergetike, biomase, obnovljivih izvora energije i tehnologija decentralizovanog snabdevanja energijom. "Euro Tire" je jedna od najopsežnijih svetskih izložbi za profesionalno stočarstvo i poljoprivredu kao i proizvoda i tehnologija u vezi sa profesionalnim stočarstvom, programa i tehnologija uzgoja stoke i tehnologija zaštite životne sredine. Sajam je organizovan u digitalnom formatu i traje do 12. februara. 

NALED je organizovao učešće na ovom sajmu za 17 učesnika iz Srbije i Hrvatske kroz projekat Uspostavljanje održivih prekograničnih klastera (CBC Clusters). Učesnici su predstavnici jedinica lokalnih samouprava i preduzeća iz programske oblasti koja obuhvata 5 okruga u Srbiji (Severnobački, Zapadnobački, Južnobački, Sremski i Mačvanski) i 4 županije u Hrvatskoj (Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska).

Učesnici će imati priliku da pohađaju konferencije o različitim temama vezanim za savremenu poljoprivredu, zaštitu životne sredine, obnovljive izvore energije i energetsku decentralizaciju, kao i da budu upoznati sa najboljim primerima prakse energetski efikasnih i ekološki održivih farmi i preduzeća. Učesnicima će biti na raspolaganju preko 1200 izlagača i investitora iz celog sveta sa kojima će moći da učestvuju u personalizovanim prezentacijama o proizvodima i uslugama iz oblasti tema sajma. 

Organizovanje posete sajmu jeste sastavni deo aktivnosti NALED-a koje imaju za cilj osnaživanje kapaciteta prekograničnih klastera, kako upravljačke strukture tako i (potencijalnih) članova klastera. U okviru projekta CBC Clusters osnovana su dva klastera, jedan u sektoru poljoprivrede i novih tehnologija u poljoprivredi i nalazi se u Somboru, a drugi u sektoru papirne industrije i mašinstva i nalazi se u Belišću. Klasteri su osnovani sa ciljem boljeg prenošenja znanja, veština i podsticanja saradnje među malim i srednjim preduzećima, institucijama i organizacijama iz prekograničnog regiona na otklanjanju prepreka u proizvodnji, istraživanju i razvoju, marketingu i unapređenju ukupne konkurentske sposobnosti. Projekat se sufinansira su pomoć EU fondova.

 


Povezani Sadržaji

Vesti

Nove meteo-stanice za veći prinos u poljoprivredi

14.06.2020

Sombor, Inđija, Vrbas, Bačka Topola i Subotica biće prve lokalne samouprave u Srbiji koje će dobiti najsavremenije meteo-stanice i...Pročitaj vest
Stranica


Savez za hranu i poljoprivredu

Savez za hranu i poljoprivredu osnovan je na konstitutivnoj sednici održanoj 31. oktobra 2017. godine, u Beogradu. Trenutno u članstvu...Pročitaj više
Obaveštenja

Vebinar „Kako unaprediti razvoj organske poljoprivrede na lokalu”

13.11.2020

U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,...Pročitaj obaveštenje

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE