Violeta Jovanović i Vladislav Cvetković na 23. ekonomskom forumu u Beogradu

Na 23. Beogradskom ekonomskom forumu učestvovali su predstavnici NALED-a, izvršna direktorka Violeta Jovanović i predsednik upravnog odbora Vladislav Cvetković.

Jovanović je vodila razgovor s ministarkom rudarstva i energetike Dubravka Djedovic Handanovic u kojem su sagledale ključne rezultate u ovom resoru i istakle dalje prioritete u pogledu restruktuiranja EPS-a, unapređenja postupka za dobijanje priključka i daljeg uključivanja građana u programe zelene tranzicije. Cvetković je učestvovao u panelu o ESG standardima gde je govorio o izazovima za održivo finansiranje i odgovorno korišćenje resursa kao doprinos smanjenju troškova i povećanju efikasnosti, kao osnove za rast i održivost.

NALED je organizovao i panele na temu turizma kao stuba lokalnog razvoja i finansiranja sporta.

U okviru diskusije o turizmu, istaknuto je da su po istraživanju National Tourism Organisation of Serbia-a događaji prvi motiv za dolazak stranih turista u našu zemlju. Manifestacije i festivali poput Exit Festival, #BelgradeBeerFest, Nišville Jazz Festival i Guče daju snažan pečat kao temelj za promociju i brendiranje gradova i regiona i obogaćuju turističku ponudu Srbije koja sve više postaje prepoznatljiva kao festivalska destinacija.

U dinamičnom panelu na temu finansiranja sporta, razgovaralo se o opravdanosti javnih investicija u sportsku infrastrukturu i njihovoj održivosti kroz potrebu da se sadržaji komercijalizuju a osoblje profesionalizuje. Istaknuta je potreba da se izdvajanja iz lokalnih budžeta usmere u amaterske i rekreativne programe kao i grupne sportove za devojčice.


Povezani Sadržaji

Vesti

Šta za Srbiju znači početak primene ESG kriterijuma u EU od 2024.

31.10.2023

U javnosti je odjeknula vest krajem prošle godine da je Evropska unija...Pročitaj vest
Vesti

Vladislav Cvetković novi predsednik Upravnog odbora NALED-a

22.07.2021

Vladislav Cvetković, direktor za poslovno savetovanje u kompaniji...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE