Predstavnici NALED-a sa ministarkom Vujović o saradnji na zajedničkim projektima

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović i članovi predsedništva NALED-ovog Saveza za zaštitu životne sredine sastali su se danas sa resornom ministarkom Irenom Vujović, kako bi predstavili prioritete organizacije u ovoj oblasti i razgovarali o modelima buduće saradnje.

Savez aktivno radi na regulisanju tokova otpada od hrane, staklene ambalaže i električnog i elektronskog otpada, kao i na povećanju stope reciklaže baterija i sijalica i uvođenju modela cirkularne ekonomije. 

Na osnovu projektnih rezultata, NALED je ministarki izneo predloge za uspostavljanje održivog sistema sakupljanja i reciklaže ambalažnog otpada i inicirao zajedničku izradu dve studije o upravljanju ambalažom i uvođenju depozitnog sistema. 

Sagovornici su razmenili mišljenja o uređenju sistema naknada, podršci jedinicama lokalne samouprave i konceptu cirkularne ekonomije kao jednom od zajedničkih prioriteta Vlade i NALED-a.

Ministarka je navela da će u fokusu njenog resora u 2021. biti izgradnja fabrika za preradu otpadnih voda, projekti za ublažavanje aerozagađenja, upravljanje otpadom i izgradnja novih regionalnih centara, kao i izmene određenih zakona na kojima će biti od posebnog značaja stručna pomoć NALED-a. 


Povezani Sadržaji

Vesti

Britanski eksperti pomažu da povećamo prikupljanje ambalažnog otpada

16.10.2020

Savez za zaštitu životne sredine NALED-a započeo je izradu dve studije...Pročitaj vest
Vesti

Cirkularna ekonomija - šansa za više od 30.000 novih radnih mesta

30.08.2020

U Srbiji se godišnje proizvede 12 miliona tona otpada od kojih se čak 10...Pročitaj vest
Vesti

Podržati privredu da izgradi postrojenja za prečišćavanje voda

23.12.2020

U Srbiji se pre ispuštanja u reke i jezera, zbog malog broja postrojenja,...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE