Priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije

Devet gradova i opština iz Srbije postalo je danas bogatije za po 23.000 evra nakon što su pobedili u takmičenju u broju prikupljenih i poslatih fiskalnih računa i slipova u okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”. Građani Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Kikinde, Kule, Medijane, Savskog venca, Vranja i Vrbasa odgovornim ponašanjem pomogli da njihove zajednice osvoje nagradni fond za ulaganje u projekte od javnog značaja. Nagrade su predstavnicima gradova i opština uručili su ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branisalv Nedimović i ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Zoran Đorđević na konferenciji „Prvo poluvreme Godine borbe protiv sive ekonomije“.

Građani su svojim glasovima odlučili da najveći deo novca namene najmlađima. Vranje i Blace opremiće osnovne škole, a Bela Palanka, Vrbas i Savski venac sredstva usmeravaju u opremanje vrtića, opremanje senzorne sobe za decu s invaliditetom i uređenje dečijeg igrališta. U Kuli i Medijani novac će uložiti u opremanje hitne pomoći i doma zdravlјa, u Kikindi za nabavku vozila za prevoz korisnika Centra za socijalnu zaštitu, a u Dimitrovgradu za uređenje platoa ispred Centra za kulturu – naglasio je ministar Ružić.

Tokom drugog ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ zabeleženo je rekordno učešće 41% građana koji su poslali 11 miliona koverata, a njima je podelјena je 291 nagrada ukupne vrednosti 257 miliona dinara.

Ministri Vlade Srbije uručili su zahvalnost privredi koja podržava Godinu borbe protiv sive ekonomije i nagradnu igru. Plakete su dobile kompanije Mastercard, Telekom Srbija, Pošta Srbije, BAT, Gomex, Gorenje, DIS, Dunav osiguranje, JTI, Coca Cola HBC, Moj Kiosk, Tehnomanija, Philp Morris, Forma ideale i Ušće Shopping Centar

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE