Radom NALED-a zadovoljno 97% članova

Zbog aktuelnosti tema kojima se NALED bavi, umrežavanja potreba privatnog, javnog i civilnog sektora i snažnog uticaja na pozitivne izmene zakonskih propisa, čak 97% članova zadovoljno je radom organizacije, od čega više od tri četvrtine rezultate ocenjuje najvišom ocenom dok nijedan član nije naveo najnižu.

Zbog toga je 95% istaklo da će nastaviti da podržava rad NALED-a i u narednoj godini.

U anketi sprovedenoj tokom 14. godišnje Skupštine NALED-a, koja je zbog pandemije koronavirusa održana u digitalnom formatu od 27. do 31. jula 2020, članovi su kao najznačajnije rezultate udruženja istakli doprinos razvoju eUprave, uvođenju e-servisa za građevinske dozvole, sezonsko zapošljavanje radnika, reforme katastra, inspekcija i paušalnog oporezivanja, smanjenje sive ekonomije i korupcije.

Predstavnici privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva posebno su prepoznali brzinu reagovanja NALED-a tokom kovid-19 krize, a u cilju očuvanja ekonomske stabilnosti. Kao neophodne korake u narednom periodu posebno su naglasili neophodnost podrške ugroženim sektorima i devastiranim opštinama, smanjenje PDV-a i poreske olakšice.

Uvođenje javno-privatnog dijaloga kao prakse u regulatornim reformama, članovi su istakli kao još jedan rezultat organizacije koji vodi ka transparentnijim i temeljnijim reformama.

Na osnovu reprezentativnog uzorka koji odgovara strukturi članstva, može se zaključiti da članovi svoje reformske prioritete najčešće ostvaruju kroz rad šest tematskih saveza (40%), na događajima i okruglim stolovima (35%), tokom konsultativnih procesa u definisanju zakonskih rešenja (32%), učešćem na Skupštini (25%) i davanjem predloga za Sivu knjigu (23%).

Za narednu godinu, čak 77% članova nominovalo je dalji razvoj eUprave i e-poslovanja kao glavni prioritet, a odmah zatim i borbu protiv sive ekonomije i unapređenje poreskog sistema. Reformu zdravstva na prvo mesto je stavilo 65% članstva, a jedna od preporuka je i uključivanje privatnih zdravstvenih institucija u suzbijanje kovida-19.

 


Povezani Sadržaji

Vesti

Dodeljene NALED Strele za doprinos ekonomskom razvoju

31.07.2020

Laureati za 2020. su odlazeća ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam,...Pročitaj vest
Vesti

Savezi NALED-a predstavili svoje godišnje rezultate i planove

06.08.2020

Na 14. Skupštini udruženja, lideri Saveza za eUpravu, zdravstvo, imovinu...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE