Svečano otvaranje WiFi zone u Savskom vencu

WiFi zona besplatnog bežičnog interneta, koju su građani opštine Savski venac osvojili u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi 2018", svečano je otvorena danas u parku Manjež u gradskoj opštini Savski venac u Beogradu. Reč je o prvoj od tri WiFi zone koje su tokom leta postavljene u provoplasiranim opštinama u kategorijama malih, sredjih i velikih - Blace, Savski venac i Vranje. 

WiFi „drvo“ je nagrada obezbeđena iz donacije kompanije Telekom Srbija u saradnji sa NALED-om. Podrazumeva korišćenje besplatnog interneta u prečniku od 150m, sa kapacitetom do 300 korisnika istovremeno i opremljeno je i priključcima za punjenje mobilnih telefona i LED osvetljenjem.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić čestitao je građanima Savskog venca na revnosnom učešću u nagradnoj igri i zahvalio na doprinosu u borbi protiv sive ekonomije.

- Veoma je važno partnerstvo privrede, Vlade Srbije i građana i čast mi je što danas učestvujem u  ovakvoj akciji, zajedno sa NALED-om i Telekomom. Za Vladu Srbije je značajno što je nagradna igra doprinela podizanju svesti o važnosti suzbijanja sive ekonomije kako bismo mogli da ostvarimo strateški projektovane ciljeve – rekao je ministar Ružić.

Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a istakla je da je nagradna igra Uzmi račun i pobedi stvorila ambijent da država intenzivira napore u suzbijanju sive ekonomije. Ona je podsetila na najvažnije rezultate Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije u ovoj godini.

- Usvojen je reformski zakon o angažovanju sezonskih radnika u poljoprivredi i očekuje se da od prvog januara zaživi softver za njihovo prijavljivanje. Veliki pokmak je napravljen u oblasti inspekcijskog nadzora i sve pohvale za to resornom ministarstvu. U toku je i izrada softvera e-inspektora i primena mere poreskog oslobođenja početnika u poslovanju koja je startovala od 1. oktobra - rekla je Jovanović.

Jovanović je dodala da se od države očekuje da usvoji revidiran Nacionalni  program za suzbijanje sive ekonomije na kojem će se raditi do 2020, kao i to da se u novom Zakonu o naknadama nađe i izrada elektronskog registra svih taksi i naknada, što bi doprinelo rešavanju pitanja parafiskala, na kojem NALED radi prethodnih pet godina.

Savski venac osvojio je prvo mesto u kategoriji srednjih opština, a time i sredstva u iznosu od 23.000 evra, namenjena za ulaganje u projekat od javnog značaja, rekla je predsednica opštine Irena Vujović.

- Sredstva će biti utrošena za uređenje dečijeg igrališta u ulici Ljutice Bogdana, a realizaciju ovog projekta u sprovedenoj anketi odabrali su građani Savskog venca najvećim brojem glasova. Zajedno sa državom i privredom nastavićemo da radimo na izgradnji poreske kulture i stvaranju boljeg i odgovornijeg društva - poručila je Vujović.

Prema istraživanju građana koje je sproveo Ipsos za potrebe NALED-a u maju 2018, u nagradnoj igri učestvovalo je 41% stanovništva (24% lično, 17% preko članova porodice) po čemu je ova nagradna igra među najuspešnijim u Evropi.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE