U toku javna rasprava o Nacrtu programa digitalizacije u zdravstvenom sistemu Republike Srbije

Danas je putem zoom platforme održan okrugli sto o Nacrtu Programa digitalizacije u zdravstvenom sistemu za period od 2022. do 2026, a svi zainteresovani građani i stručna javnost se pozivaju da pročitaju dokument i dostave svoje komentare najkasnije do 25. novembra, kada se zatvara javna rasprava.

Inicijative, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu zdravlja putem mejla digitalizacija@zdravlje.gov.rs ili putem pošte na adresu resornog ministarstva Nemanjina 22-26, 11 000 Beograd, sa naznakom „Nacrt programa i akcioni Plan digitalizacije u zdravstvenom sistemu Republike Srbije“

Tekst Nacrta Programa digitalizacije u zdravstvenom sistemu Republike Srbije i Akcioni plan za sprovođenje Programa dostupni su na sajtu Ministarstva zdravlja i Portali eUprave: https://www.zdravlje.gov.rs/tekst/361386/nacrt-programa-digitalizacije-u-zdravstvenom-sistemu-republike-srbije-za-period-2022-2026-i-akcionom-planu-za-sprovodjenje-programa-digitalizacije-u-zdravstvenom-sistemu-republike-srbije-za-period-2022-2023-godine.php

Nacrt Programa digitalizacije u zdravstvenom sistemu i Akcioni plan dostavljeni su na preko 300 adresa zdravstvenih ustanova.

Po okončanju postupka javne rasprave, Ministarstvo zdravlja analiziraće sve pristigle primedbe i sačiniće objedinjeni izveštaj koji će biti javno dostupan na sajtu ministarstva i portalu e-uprave, najkasnije 15 dana od dana završetka diskusije.


Povezani Sadržaji

Vesti

Formirano Koordinaciono telo za digitalizaciju zdravstvenog sistema

19.01.2021

Vlada Srbije formirala je Kordinaciono telo za digitalizaciju zdravstvenog...Pročitaj vest
Vesti

Građani Srbije 14,5 miliona puta išli kod lekara specijaliste

19.07.2020

Zakazivanje specijalističkih pregleda bilo bi brže i efikasnije, kada bi lekar...Pročitaj vest
Vesti

Lekovi u Srbiji kasne i po nekoliko godina u odnosu na Evropsku uniju

28.09.2021

Da bi se lečili novim lekom građani Srbije čekaju na odobrenje nadležnih...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE