Nit koja nas spaja - Iskustvo supruge američkog ambasadora sa Tkačke kolonije u Pirotu

„Želela sam da oni (tkači) vide da cenim njihov rad, da cenim ono što rade. Da zaista želim da ih saslušam, da čujem šta imaju da kažu kako bih mogla bolje da pričam u njihovo ime...

...Ono što sam doživela promenilo je celokupan doživljaj Srbije, i to na bolje. Iskusila sam prirodu, lokalce, ali rekla bih i da sam iskusila nešto što mi je blisko srcu... Nešto zbog čega sam shvatila da je Srbija više od Beograda...

...Za početak ću reći da se u meni rodilo poštovanje i divljenje prema pirotskim tkačima ćilima. Radujem se vremenu kada ćemo naručiti ćilim za sebe i neću nijedne sekunde da dovodim u pitanje cenu...”

Supruga američkog ambasadora, En Godfri, učestvovala je na petoj Tkačkoj koloniji u Pirotu u organizaciji Grada Pirota i Etno mreže uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Ambasade Kanade - ovde prenosimo delić njenih iskustava, a ceo tekst mozete pročitati OVDE.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE