Održana 11. sednica Upravnog odbora NALED-a

Članovi Upravnog odbora NALED-a održali su poslednju sednicu pre letnje pauze, 23. juna, a domaćin sednice je bila fondacija Pexim, u prostorijama CWP grupe, jednog od najznačajnijih partnera fondacije. Sednici su prisustvovali Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, Goran Kovačević, generalni direktor Gomex-a, Igor Vukašinović, generalni direktor, Molsooncoors-a, Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca, Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka, Svetoslav Atanasov, generalni direktor CCHBC, Tijana Gajić, direktorka za mentorstvo Pexim fondacije i Vladislav Cvetković, direktor PWC.

Na agendi sednice je bila tema širenja regionalne platforme za poslovno okruzenje, organizovanje Septembarskog susreta članova i partnera na Belom dvoru kao i analiza ankete o zadovoljstvu članova NALED-a radom organizacije.

Direktorka za mentorstvo Pexim fondacije Tijana Gajić i Dušan Savić, direktor, su članove Upravnog odbora upoznali sa radom ove neprofitne organizacije koja ima za cilj da podrži ekonomski, pravni, akademski i društveni napredak Srbije i Severne Makedonije putem investiranja u mlade talente. Fondacija stipendira studente iz Srbije i Severne Makedonije koji su primljeni na master studije na Univerzitetu u Kembridžu, i obavezuju se da će se vratiti u svoju zemlju porekla nakon završenih studija. Pored pružanja finansijske podrške, Fondacija sarađuje sa Vladom i korporativnim sektorom kako bi obezbedila da stipendisti po povratku sa studija mogu da se zaposle na pozicijama sa kojih će imati najveći uticaj na svoje okruženje. Pored doprinosa kroz svoje poslovne uloge, Alumnisti Fondacije podržavaju rast svojih mlađih kolega kroz mentorstvo i predavanja na univerzitetima. Fondacija dodatno organizuje događaje koje imaju za cilj povezivanje studenata sa predstavnicima poslovnog, javnog, diplomatskog i akademskog sektora, u cilju razmene ideja i međusobne podrške i saradnje. Do sada je izdvajanjem više od milion evra Pexim fondacija zajedno sa partnerima podržala više od 30 studenata koji su diplomirali na prestižnom britanskom univerzitetu u Kembridžu.

Održana 11. sednica Upravnog odbora NALED-a
Održana 11. sednica Upravnog odbora NALED-a
Održana 11. sednica Upravnog odbora NALED-a

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE