[TV Tanjug] eFakture donose značajne uštede privredi

Obavezna primena elektronskog fakturisanja u transakcijama unutar javnog sektora i privatnog ka javnom počinje 1. maja, a uz podršku Ministarstva finansija, Britanske ambasade i kompanije Philip Morris NALED je organizovao završnu obuku za korisnike javnih sredstava. Od septembra prošle godine, treninge je pohađalo više od 1.000 lica iz oba sektora.

-U NALED-u se već jako dugo vremena zalažemo za uvođenje ovakvog sistema koji bi uveo više reda i digitalizaciju u oblast elektronskog fakturisanja. Ja mislim da je tu veliki potencijalni značaj za privredu. Dakle, radi se o tome da s jedne strane možete da digitalizujete proces nadzora nad fakturisanjem u praktično celoj privredi. Sa druge strane, veliki je značaj za državu. Dakle jedna unapređena kontrola i nadzor nad tim procesima, ali konačno i za sama preduzeća zato što se obaraju operativni troškovi, odnosno jedinični delovi obrade samih faktura pa samim tim može doći do značajnih ušteda u privredi – izjavio je za TV Tanjug Marko Danon, šef Jedinice za konkurentnost u NALED-u.

Ostatak priloga pogledajte u nastavku. 


Povezani Sadržaji

Vesti

Još mesec dana i stare kase odlaze u prošlost - startuju i eFakture

01.04.2022

Još mesec dana ostalo je do prelaska na sistem elektronske fiskalizacije,...Pročitaj vest
Vesti

Primena eFaktura startuje 1. maja

01.12.2021

Obavezna primena elektronskog fakturisanja u transakcijama unutar javnog sektora (G2G) i privatnog sektora ka javnom (B2G) startovaće 1....Pročitaj vest
Vesti

Novi krug obuka za korišćenje sistema za elektronsko fakturisanje

28.07.2021

Obuke za korišćenje sistema za elektronsko fakturisanje koje je NALED...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE