Elektronske javne nabavke kreću od 1. jula

Više od 250 ponuđača i naručilaca imalo je priliku da se bolje upozna sa elektronskim postupkom javne nabavke koji će se primenjivati od 1. jula, stupanjem na snagu novog Zakona o javnim nabavkama. Zakon koji je donet krajem prošle godine propisuje da se sva komunikacija i razmena podataka u postupku sprovodi elektronskim putem na novom Portalu, koji je predstavljen na vebinaru „U susret novom Zakonu o javnim nabavkama“.

Niži troškovi, olakšan nadzor, bolja preglednost podataka i standardizacija postupka biće glavne prednosti elektronskog sprovođenja postupka, a učesnicima vebinara su eksperti za javne nabavke iz Hrvatske Dean Firtelj i Teja Kolar dali jasne instrukcije za upotrebu Portala iz oba ugla, ponuđača i naručioca.

U drugom delu vebinara, predstavnici Uprave za javne nabavke Aleksandra Krivokapić i Dragan Cvijić, odgovarali su na unapred postavljena pitanja ponuđača i naručilaca, a tokom prezentacije pristiglo je još 60 pitanja što govori o velikom interesovanju za ovu temu.

Vebinar “U susret novom Zakonu o javnim nabavkama” organizovan je u saradnji sa Upravom za javne nabavke, a u okviru projekta Javno-privatni dijalog za razvoj koji sprovodi NALED, a finansira USAID.

Pokretač dijaloga o unapređenju sistema javnih nabavki u Srbije je Poslovno udruženje ponuđača Srbije u postupcima javnih nabavki. Cilj javno-privatnog dijaloga je povećanje konkurencije i fer tržišne utakmice u postupcima javnih nabavki, kao i povećanje broja ponuda i prihvatljivih ponuda po postupku.

Preuzmite: Prezentacija o novom Zakonu o javnim nabavkama

Snimak vebinara dostupan je na NALED-ovoj YouTube platformi:

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE