In memoriam - Darko Vukobratović, član IO NALED-a

Direktor kompanije Kontango i član Izvršnog odbora NALED-a Darko Vukobratović preminuo je u subotu, 2. oktobra, od posledica koronavirusa.

Zatekla nas je i duboko pogodila vest o odlasku jednog od nas, dragog kolege i prijatelja. Darko je rođen 1965. godine u Banja Luci. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1989. godine, nakon čega započinje karijeru u firmi Marc Rich + Co Ag. Tri godine kasnije prelazi u Skoplje, gde firma otvara predstavništvo i menja ime u Glencore International AG i postaje najveća firma na svetu za trgovinu nafte, žitarica i metala. Preduzeće Contango u kojem je bio i direktor osniva 2003. Naredne godine, Contango kupuje društveno preduzeće AD Rudnik i Flotacija Rudnik, što predstavlja jednu od najuspešnijih privatizacija u Srbiji. Darko se NALED-u pridružio 2013. godine kao predsednik Izvršnog odobra organizacije, a nakon završetka mandata ostaje član ovog rukovodećeg organa. 

Svim srcem je uvek bio uz rudare i posvećen dobrobiti zajednice. Pamtićemo ga po osmehu i gostoprimstvu, i senzibilitetu za umetnost koji osećamo u njegovoj muzici. Zahvalni smo za sve što smo uradili zajedno i tužni zbog nenadoknadivog gubitka.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE