Povodom Svetskog dana bezbednosti hrane koji se obeležava 7.juna, USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj i NALED, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, pripremili su brošuru sa pregledom i najavama aktivnosti iz nadležnih inspekcijskih službi i prilozima stručnjaka.
Svetski dan bezbednosti hrane pod motom Bezbedna hrana, zadatak svakog od nas podseća nas još jednom da je bezbednost hrane lanac koji uključuju proizvođača, prerađivača, distributera i potrošača koji prepoznaje i vrednuje poudan proizvod i proizvođača ili prodavca. U procesu očuvanja zdravlja stanovništva, važnu ulogu imaju i sami potrošači i njihova sposobnost da razlikuju rokove upotrebe naznačene na pakovanju i kvalitet i bezbednost proizvoda.
07.06.2020
Skoro svaka deseta osoba na svetu oboli od pokvarene hrane...Pročitaj vestOva stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.
NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE