Marbo u saradnji sa NALED-om donirao 1.500 paketa pomoći za najugroženija domaćinstva u Nišu

Pomoć od 1.500 prehrambeno-higijenskih paketa, vredna gotovo dva miliona dinara, koju je putem NALED-ove platforme za donacije obezbedila kompanija Marbo Product, dostavljena je danas gradu Nišu. Paketi su namenjeni romskim domaćinstvima i korisnicima Narodne kuhinje u tom gradu, koje je lokalna samouprava prepoznala kao najugroženije.

Predstavnici NALED-a i kompanije Marbo Product (PepsiCo, Inc), uručili su pakete u prisustvu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

- Danas smo se ponovo okupili da pošaljemo poruku zajedništva, solidarnosti i poverenja koje kompanije imaju u NALED. Upravo zato su se i odazvale našoj inicijativi da doniraju hranu onima kojima je najpotrebnija. Hvala kompaniji Marbo, ali i drugima koji su putem NALED-ove platforme obezbedili više od 52 tone hrane za ugrožene. Te kompanije bile su i pokretači našeg apela ka Vladi Srbije da se ukine porez na ovakvu vrstu donacija. U Srbiji se godišnje baca oko 250.000 tona hrane, a 99% hrane iz ugostiteljskih objekata završava na deponiji. Ukidanje poreza na donacije hrane bi pomoglo mnogima da se odluče na davanje – rekla je izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

Tijana Đorđević Ilić članica gradskog veća zadužena za socijalnu politiku rekla je da donacija koja je danas stigla u Niš puno znači u periodu kada se svi trude da prevaziđu krizu izazvanu korona virusom.

- Ova donacija je još vrednija, jer ide onima koji su najudruženiji, a to su pre svega korisnici Narodne kuhinje. Oni po odluci Grada nisu radno sposobni i zato se uvek trudimo da vodimo računa o njima, posebno u ovakvim prilikama – rekla je ona.

Ljiljana Radosavljević menadžer korporativnih komunikacija u kompaniji Marbo Produkt zahvalila je gradonačelniku Bulatoviću i NALED-u na brzoj i efikasnoj akciji koja je omogućila da donacija stigne do najugroženijih u Nišu.

- Važno je da se održi kontinuitet ovakve saradnje, posebno u teškim okolnostima koje su nas zadesile. Za nas kao kompaniju je bilo neophodno da nađemo relevantne partnere, a našli smo ih u NALED-u. Zadovoljni smo ukoliko smo ovom donacijom bar malo doprineli da uđe osmeh u ugrožena domaćinstva – kaže Radosavljević.

NALED-ova online platforma za donacije je osmišljena kako bi povezala pre svega lokalne samouprave kojima je potrebna pomoć, sa kompanijama i međunarodnim organizacijama koje tu pomoć mogu da pruže. Pokrenuta je početkom aprila, a do sada je ovim kanalom obezbeđeno i isporučeno 52 tone hrane za 11.000 domaćinstava, 67 računara za škole i opštinske službe i medicinska i zaštitna oprema, kao podrška 41 lokalnoj samoupravi u suzbijanju negativnih posledica pandemije. Ukupna vrednost donacija iznosi više od 250.000 evra.


Povezani Sadržaji

COVID-19

NALED pokrenuo platformu za donacije gradovima i opštinama

03.04.2020

U nameri da stane uz svoje članove, NALED je osmislio i lansirao jedinstvenu...Pročitaj više
Vesti

Ukinuti porez na donacije hrane tokom vanrednog stanja

27.03.2020

Čak 99% organskog otpada iz ugostiteljskog sektora završi na deponiji, a...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE