Izmene Zakona o planiranju i izgradnji podsticaj za građevinarstvo

Predstavnici NALED-a razgovarali su danas sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem o predviđenim izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, koji su tom prilikom ocenili da će planirane izmene dodatno unaprediti ovu oblast, olakšati pribavljanje dozvola i uticati na rast ekonomije i BDP u Republici Srbiji. 

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović izrazila je spremnost da NALED bude partner Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u implementaciji predviđenih rešenja. 

Ministar Vesic se zahvalio predstavnicima NALED-a na preporukama koje je ova organizacija dala za planirane izmene Zakona o planiranju i izgradnji i istakao da su gotovo sve preporuke prihvaćene i primenjene u nacrtu zakona. 

„Verujemo da ćemo zajedno sa našim partnerima iz NALED-a, kroz primenu ovog zakona, doprineti većoj transparentnosti i efikasnosti državne uprave u ovoj oblasti", rekao je Vesić i dodao da se radi o zakonu koji propisuje najviše ekološke standarde u gradnji. 

Tokom razgovora je ocenjeno da nacrt zakona otvara perspektivu za primenu najsavremenijih rešenja u oblasti održive urbane mobilnosti, što je važna oblast u kojoj će ministarstvo i Naled nastaviti da rade zajedno.

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladislav Cvetković izrazio je uverenje da će saradnja NALED-a i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u pripremi ovog zakona u budućnosti doprineti podizanju efikasnosti u izdavanju građevinskih dozvola, povećanju investicija i rastu konkurentnosti srpske privrede u celini.


Povezani Sadržaji

Vesti

Broj zahteva za građevinske dozvole povećan u 2022, probijanje rokova sve duže

23.02.2023

U godini koju su obeležili ratni sukobi i tenzija na globalnom tržištu,...Pročitaj vest
Vesti

Izmene Zakona o PDV-u predvidele bi olakšice za prozjumere

22.02.2023

Usvajanje izmena Zakona o obnovljivim izvorima energije i Zakona o PDV-u...Pročitaj vest
Vesti

Na putu do građevinske dozvole: šta muči državu, a šta investitore?

24.02.2023

Izdavanje građevinskih dozvola već sedam godina sprovodi se u potpunosti...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE