Svi podaci o pravnim licima na jednom mestu - predstavljen novi portal APR-a

U prostorijama Agencije za privredne registre članovima NALED-ovog Saveza za imovinu i investicije premijerno je predstavljena testna verzija novog portala koji objedinjuje sve relevantne informacije o pravnim subjektima. Pomoću ovog alata, koji će biti u funkciji od kraja 2023. svi zainteresovani će uz par klikova moći da izvrše pretragu svih registrovanih subjekata i steknu uvid o njihovom statusu računa, prihodima, ali i važnim finansijskim pokazateljima, koji će biti od posebne koristi bankama, preduzetnicima i privrednim društvima.

Druge važne informacije koje portal pruža tiču se redovnih godišnjih finansijskih izveštaja, podataka o osnivačima, članstvu, akcionarima, zatim petogodišnji pregled računa i eventualnih blokada, založnom pravu, građevinskim dozvolama i privremenim ograničenjima prava, kao i različitim statističkim podacima.

Milan Lučić, direktor Agencije za privredne registre istakao je činjenicu da portal na jednom mestu prikuplja i obrađuje podatke različitih institucija, pri čemu će jedan deo njih biti besplatan, kao i da će ovakva novina omogućiti mnoge benefite uključujući brži i bolji mehanizam pristupa svim raspoloživim podacima.

- Kreiranjem jedinstvene baze u vidu novog portala rešili smo dugogodišnji problem prikupljanja informacija o pravnim subjektima iz nezvaničnih izvora i obezbedili veću poslovnu i pravnu sigurnost – izjavio je Lučić.

Andrija Vuković, predsednik Saveza za imovinu i investicije iskazao je zainteresovanost za ovo inovativno rešenje i naznačio važnost transparentnosti finansijskih podataka koji potiču iz pouzdanog izvora, sa nadom da će portal u tom polju predstaviti veliki napredak.      


Povezani Sadržaji

Vesti

Masovna legalizacija mora da bude prioritet nove Vlade Srbije

03.11.2022

Digitalizacija postupka i masovno sprovođenje ozakonjenja nelegalnih objekata,...Pročitaj vest
Vesti

Od 1. januara kreće elektronski upis u Registar ponuđača

26.12.2022

Od 1. januara svi privrednici moći će da se upišu u Registar ponuđača...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE