Novi članovi NALED-a u drugoj polovini 2022.

NALED sa velikim zadovoljstvom predstavlja nove članove iz redova privrede i lokalnih samouprava, koji su članstvu pristupili u drugoj polovini 2022. godine.

NALED-ovoj misiji podsticanja ekonomskog razvoja kroz reforme sa ciljem unapređenja privrednog okruženja priključile su se kompanije IQVIA, svetski lider u korištenju podataka, tehnologije, napredne analitike i ljudske ekspertize sa primarnim ciljem unapređenja zdravstvene zaštite; kompanija Digital Transformation Europe, globalna kompanija koja posluje u oblasti cloud računarstva i digitalne transformacije i transformiše, optimizuje i modernizuje industrije i živote ljudi kao tehnološki pokretač kako za fizički tako i za digitalni svet i internacionalna kompanija Zumtobel Group sa sedištem u Austriji, koja se bavi kreiranjem inovativnih rešenja osvetljenja, proizvodnjom svetiljki i pratećih komponenti, i nudi i širok spektar usluga. Iz redova lokalnih samouprava priključila opština Petrovac na Mlavi, prepoznatljiva po čuvenoj banji Ždrelo i kulturno-istorijskom nasleđu.

Članstvu se pristupile i dve respektabilne institucije: Akreditaciono telo Srbije i Institut za primenu nuklearne energije – INEP.  Akreditaciono telo Srbije je državna institucija koja se bavi akreditacijama za privredu, kojom se utvrđuje kompetentnost tela za ocenjivanje usaglašenosti za obavljanje poslova: ispitivanja; etaloniranja; kontrolisanja; sertifikacije proizvoda, procesa i usluga; sertifikacije sistema menadžmenta; sertifikacije osoba; ispitivanja osposobljenosti. INEP je savremena naučno-nastavna ustanova, sa jedinstvenim nacionalnim i međunarodno priznatim i prepoznatljivim identitetom. Strateško opredeljenje Instituta je stalno unapređenje nivoa i obima istraživačkih aktivnosti, proizvodnje imuno-dijagnostičkih sredstava, kao i pružanje laboratorijskih usluga. Institut kontinuirano radi na nabavci savremene opreme za istraživanja u nauci, podmlađivanju istraživačkog kadra, kao i na opremanju laboratorija za proizvodnu i analitičku delatnost.

Dobro nam došli, jer #ZajednoČinimoRazliku!

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE