[TV N1] Oko 300 rešenja o upisu prava svojine već pristiglo u eSanduče

Dostava rešenja iz katastra ubuduće će se odvijati na drugačiji način nego do sada, a takav novi sistem rezultat je reforme postupka upisa u katastar koji je realizovao NALED.

Od prošle nedelje, građani su počeli elektronski da dobijaju i rešenja o upisu prava svojine, koja su do sada mogli da preuzmu putem pošte ili odlaskom u katastar . 

-Problem kod pošte je bio što i ako bi katastar izradio rešenje za nekih pet ili šest dana u proseku, ono bi putovalo po dva tri meseca dok ne bi stiglo na adresu građana. Nekada, vi često ne budete kod kuće kad poštar pokuša da dostavi, tako da se to rešenje izgubi i mesecima ga ne dobijate. Ono što je omogućeno, od prošle nedelje, jeste prijem preko portala e-Uprave u vaše elektronsko sanduče. Važno je da napomenem, kada imate svoje elektronsko sanduče, sam portal eUprava vam dostavlja informaciju na vašu email adresu i kaže da vam je stigla pošta. Upravo ovo je značajno unapredilo postupak i omogućilo građanima da u roku od sedam do deset dana dobiju svoje elektronsko rešenje - rekla je direktorka regulatorne reforme u NALED-u Jelena Bojović. 


Povezani Sadržaji

Vesti

Otvaranje naloga na Portalu eUprava nova usluga za građane

09.11.2020

Građani koji žele da bez čekanja u redovima završavaju administrativne...Pročitaj vest
Vesti

Rešenja katastra stižu u eSanduče na Portalu eUprava

11.12.2020

Ne morate da idete u katastar, ne morate da čekate da vam poštar dostavi...Pročitaj vest
Kliping

[RTS] Rešenja katastra stižu u eSanduče na Portalu eUprava

11.12.2020

Ove nedelje je otpočela dostava rešenja o upisu prava svojine u...Pročitaj više

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE