NALED dobitnik nagrade ESKULAP za izuzetan doprinos zdravstvenom sistemu Srbije

NALED je ovogodišnji dobitnik nagrade ESKULAP za izuzetan doprinos zdravstvenom sistemu Srbije i zdravlju njenih građana koju tradicionalno dodeljuje Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije. Kako je istaknuto na konferenciji, NALED se u proteklom periodu izdvojio po inovativnom pristupu i istrajnosti u zagovaranju uspostavljanja javno-privatnog dijaloga na institucionalizovan način.

Ovo prestižno priznanje primila je Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a, koja se u kratkom obraćanju osvrnula na najvažnija dostignuća svoje organizacije u oblasti zdravstva.

-Imajući u vidu specifičnost zdravstvenog sistema i značaj ovog sektora, NALED je još 2018. godine oformio Savez za zdravstvo, sa namerom da pokrene sistemske reforme koje će dovesti do uspostavljanja održivog sistema zdravstva na nacionalnom i lokalnom nivou, smanjenja birokratije i unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga. Na incijativu ovog tela, formirana i Radna grupa sa Ministarstvom zdravlja, a kao plod zajedničkog rada nastao je nedavno usvojen Program digitalizacije u zdravstvenom sistemu Republike Srbije. Zahvaljujući ovom strateškom dokumentu, u naredne četiri godine biće obezbeđena, brža, kvalitetnija i dostupnija zaštita za najmanje dva miliona građana – poručila je Jovanović.

Još jedan važan NALED-ov rezultat u oblasti unapređenja zdravstvene zaštite je i Siva knjiga zdravstva, nastala po uzoru na sada već dobro poznatu Sivu knjigu birokratskih procedura. Poput ove publikacije, ona na jednom mestu sistematizuje 50 najčešćih administrativnih prepreka u oblasti zdravstva u Srbiji i nudi rešenja koja će naš zdravstveni sektor učiniti konkurentnijim, funkcionalnijim i atraktivnijim za ulaganje i poslovanje, a građanima doneti savremenije i poboljšane medicinske usluge.

Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije od 2019. godine dodeljuje nagradu ESKULAP najistaknutim institucijama, organizacijama, ustanovama i udruženjima koji su svojim delovanjem, inicijativama, angažovanjem i doslednošću doprineli ugledu i afirmaciji privatnog zdravstvenog sektora u Srbiji, unapređenju zdravlja građana Srbije i unapređenju zdravstvenog sistema Republike Srbije.

Pored NALED-a, ovogodišnji dobitnici su i Američka privredna komora, Farmaceutska komora, Euromedik, Agencija za privredne registre i Kabinet predsednice Vlade.

NALED dobitnik nagrade ESKULAP za izuzetan doprinos zdravstvenom sistemu Srbije
NALED dobitnik nagrade ESKULAP za izuzetan doprinos zdravstvenom sistemu Srbije
NALED dobitnik nagrade ESKULAP za izuzetan doprinos zdravstvenom sistemu Srbije

Povezani Sadržaji

Vesti

NALED predstavio 50 preporuka za efikasnije zdravstvo

20.02.2020

Kako omogućiti lakši i jeftiniji pristup zdravstvenoj zaštiti,...Pročitaj vest
Vesti

Zdravstvene usluge na klik za dva miliona građana Srbije

11.02.2022

Uputi, recepti i bolovanja, zakazivanje pregleda, laboratorijskih analiza i...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE