Virtuozi nastave na daljinu: Konkurs „Маgija je u rukama nastavnika“ prepoznat u evropskoj stručnoj javnosti

Nastavnici stručnih predmeta bili su među dobitnicima nagrada na prvom konkursu u oblasti nastave na na daljinu u Srbiji tokom pandemije.

Desetak pobednika je izabrano je od preko 700 prijava iz skoro 400 škola širom zemlje. "Odziv je bio ogroman", rekao je Dušan Vasiljević, savetnik za ekonomski razvoj u NALED-u, srpske nevladine organizacije koja je imala centralnu ulogu u sprovođenju takmičenja. „Bio je problem oceniti sve te prijave.“

Dobitnici nagrada ponudili su mnogo maštovitih pristupa, uključujući društvene i video igre, organizaciju novinske agencije, izradu veb stranica i kompilaciju priča o korona virusu.

NALED je preuzeo vodeću ulogu u sprovođenju programa, a podršku je dobio od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavoda za unapređenje obrazovanja, Republičkog sekretarijata za javne politike i Radio televizije Srbije. Dodatnu podršku pružila je razvojna agencija Sjedinjenih Država, USAID i nekoliko sponzora iz privatnog sektora.

Detalji pohvaljenih primera dostupni su na veb sajtu (https://jpd.rs/istaknuta-resenja). Radovi najboljih 20, uključujući 12 pobednika, nalaze se na ovoj stranici. „Ako se u septembru vratimo online nastavi, ljudi ovde mogu da pretražuju primere“, rekao je Vasiljević.

Zadovoljna rezultatom u Srbiji, Todorović je spremna da pomogne i drugima koji bi želeli da uspostave sopstvene nagradne konkurse. „Spremni smo da delimo dobre primere“, rekla je ona. "Ako nekome treba pomoć, na raspolaganju smo."

Ostatak teksta pročitajte ovde.


Povezani Sadržaji

Vesti

Nagrađeni pobednici konkursa Magija je u rukama nastavnika

30.06.2020

Učenje kroz društvene i video igre, organizovanje novinske agencije,...Pročitaj vest
Vesti

Projektna nastava kao savremeni model podučavanja

26.08.2020

Održan vebinar „Prednosti, izazovi i razlike projektne nastave i nastave na daljinu“ i predstavljen i Priručnik za...Pročitaj vest
Kliping

[RTS] Magija je u rukama nastavnika

14.05.2020

Predstavljanje konkursa za najbolje primere nastave na daljinu, pod sloganom "Magija je u rukama nastavnika"....Pročitaj više

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE