NALED dobitnik nagrade ESKULAP za izuzetan doprinos zdravstvenom sistemu Srbije

NALED je ovogodišnji dobitnik nagrade ESKULAP za izuzetan doprinos zdravstvenom sistemu Srbije i zdravlju njenih građana koju tradicionalno dodeljuje Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije. Kako je istaknuto na konferenciji, NALED se u proteklom periodu izdvojio po inovativnom pristupu i istrajnosti u zagovaranju uspostavljanja javno-privatnog dijaloga na institucionalizovan način.

Ovo prestižno priznanje primila je Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a, koja se u kratkom obraćanju osvrnula na najvažnija dostignuća svoje organizacije u oblasti zdravstva.

-Imajući u vidu specifičnost zdravstvenog sistema i značaj ovog sektora, NALED je još 2018. godine oformio Savez za zdravstvo, sa namerom da pokrene sistemske reforme koje će dovesti do uspostavljanja održivog sistema zdravstva na nacionalnom i lokalnom nivou, smanjenja birokratije i unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga. Na incijativu ovog tela, formirana i Radna grupa sa Ministarstvom zdravlja, a kao plod zajedničkog rada nastao je nedavno usvojen Program digitalizacije u zdravstvenom sistemu Republike Srbije. Zahvaljujući ovom strateškom dokumentu, u naredne četiri godine biće obezbeđena, brža, kvalitetnija i dostupnija zaštita za najmanje dva miliona građana – poručila je Jovanović.

Još jedan važan NALED-ov rezultat u oblasti unapređenja zdravstvene zaštite je i Siva knjiga zdravstva, nastala po uzoru na sada već dobro poznatu Sivu knjigu birokratskih procedura. Poput ove publikacije, ona na jednom mestu sistematizuje 50 najčešćih administrativnih prepreka u oblasti zdravstva u Srbiji i nudi rešenja koja će naš zdravstveni sektor učiniti konkurentnijim, funkcionalnijim i atraktivnijim za ulaganje i poslovanje, a građanima doneti savremenije i poboljšane medicinske usluge.

Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije od 2019. godine dodeljuje nagradu ESKULAP najistaknutim institucijama, organizacijama, ustanovama i udruženjima koji su svojim delovanjem, inicijativama, angažovanjem i doslednošću doprineli ugledu i afirmaciji privatnog zdravstvenog sektora u Srbiji, unapređenju zdravlja građana Srbije i unapređenju zdravstvenog sistema Republike Srbije.

Pored NALED-a, ovogodišnji dobitnici su i Američka privredna komora, Farmaceutska komora, Euromedik, Agencija za privredne registre i Kabinet predsednice Vlade.


Povezani Sadržaji

Vesti

NALED predstavio 50 preporuka za efikasnije zdravstvo

20.02.2020

Kako omogućiti lakši i jeftiniji pristup zdravstvenoj zaštiti,...Pročitaj vest
Vesti

Zdravstvene usluge na klik za dva miliona građana Srbije

11.02.2022

Uputi, recepti i bolovanja, zakazivanje pregleda, laboratorijskih analiza i...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE